Ann-Sofie Selling

Ägare och kökschef

Ann-Sofie Selling, kökschef

– Jag hade jobbat en del på restaurang, bland annat på Hamra krog där jag lärde känna Mattias. Det blev en del säsongsjobb i Åre, jag utbildade mig till massör, var mammaledig och så ringde Mattias när de började prata om att köpa Strykjärnshuset. På det viset har jag varit med från början, även om jag inte blev delägare förrän 2008.

– Vi som jobbar här är som en stor familj, vi har roligt tillsammans och vi håller oftast kontakt med dem som jobbat här när de går vidare i livet.

Mattias Nordberg

Ägare och restaurangchef

Mattias Nordberg, restaurangchef

– Jag är gotlänning, uppvuxen i restaurangbranschen och har alltid jobbat på pappas krogar sedan jag var liten. Jag har också hunnit med att leverera dryck för Spendrups, samt utbildade mig till SO-lärare och jobbade som det i tio år. Fast, på sommaren fortsatte jag att jobba på restaurang.

– Jag gillar den här miljön, både de härliga gästerna och den brokiga blandning av människor som väljer att jobba på restaurang – de är en viss slags människor, som att de är lite på äventyr eller på genomresa.

En restaurang med själ och hjärta!

Mattias Nordberg och hans fru Susanne Liljenberg pratade med kompisparet Cesar Verdugo Sanchez och Tea Lindahl om att tillsammans starta något i Visby. Det ledde fram till att de köpte huset Strykjärnet 2006 och startade Crêperie & Logi. Det blev tuffa startår. 2008 förändrades ägarbilden så att bland annat Ann-Sofie Selling gick in som delägare, medan Cesar och Tea klev av.

– Vi ville att vår restaurang skulle vara en sådan man minns efteråt. När man ser huset känner man direkt att det har en själ och den passar perfekt med crêpes och galetter!