Crêperie & logi ligger i Strykjärnshuset, mitt i charmiga Visby innerstad på Gotland.

När vi hittade det här fina gamla huset föll bitarna på plats. Huset har ett speciellt utseende och är ett av de mest fotograferade husen i Visby. Det ligger fint på Wallers plats där många människor passerar.

På 1600-talet stod här ett skjul, i nuvarande hus finns en bulhusstomme från 1700-talet. I slutet av 1800-talet höll en kopparslagare till här. Under en period tillverkade man likkistor här. Sen har det också varit bostadshus och krukmakeri. Under renoveringen har vi hittat dels facklor från 1700-talet och massor av lager tidningspapper från senare år.

På 50-talet ända till 1967 fanns populära Café Strykan här och innan vi köpte huset drev två holländska systrar café här.

Huset och gränden bredvid – Vårdklockegränd – hamnar och i nyheterna därför att någon har kört fast med sin bil där… På 70-talet fastnade landshövdingens fru med en stor bil i gränden vilket väckte munterhet. Idag kan det möjligen vara så att fler bilar fastnar på grund av att gps-erna felaktigt visar att man kan köra där. När de väl kommit så långt att de inser att det inte går att köra framåt, så får ofta bilisterna panik när de försöker backa, eftersom det finns en del trappor som går ut i gatan.

Du är alltid välkommen till vår mysiga restaurang, där det sommartid också finns en uteservering. Kanske blir du en av våra stamgäster så att vi får träffa dig ofta?

Boka bord 0730-870506

Wallers Plats 3, 621 56 VISBY

Strykjärnshuset, Wallers plats Visby